Hvad du behøver at vide om omega ure

Omega ure: En kort historie

Omega SA er et high-end ur-firma baseret i Biel / Bienne Schweiz. Omega er i øjeblikket ejet af Swatch Group. Foregående af Omega blev grundlagt i La Chaux-de-Fonds, Schweiz i 1848 af den 23-årige Louis Brandt. Efter hans død byggede hans to sønner Louis-Paul og César Brandt en af Schweiz største vagtselskaber. Begge døde i 1903 og forlod virksomheden i hænderne på fire unge, hvoraf den ældste, Paul-Emile Brandt, endnu ikke var 24, men som efterhånden blev den store arkitekt og bygherre af Omega. Hans indflydelse ville mærkes i løbet af det næste halve århundrede. Omega er stadig et af verdens mest genkendelige urmærker i dag.

Som med andre luksuriøse urmagere har Omega et svimlende antal modeller i forskellige samlinger, som opdateres regelmæssigt. At finde et bestemt Omega-ur kan være en vanskelig opgave på grund af rent volumen, men rolig, jeg vil forsøge at hjælpe dig. Jeg har en affinitet for omega ure siden min far gav mig en 1971 Omega Seamaster Cosmic. Da det var tid for mig at få min egen, var en Seamaster det naturlige valg.

Omega Collections

Omega designs ure til mænd og til kvinder i 5 samlinger:

1. Constellation
2. Seamaster
3. Speedmaster
4. De Ville
5. Specialiteter

Hvis du køber et Omega-ur, finder du generelt de første fire samlinger, der er tilgængelige online. For den femte er specialiteter nøjagtigt de … specialiteter (som Beijing 2008), så de er ret sjældne. Jeg vil foreslå at lære om dem på Omega-webstedet, inden de beslutter at foretage et køb. At købe et Omega-ur er en big deal, så du vil gøre din forskning og tage din tid, medmindre du ved, hvad du leder efter.

Omega-ure identificeres med deres referencenummer, hvilket er unikt for hver bestemt model for den givne iteration, typisk i et format. For eksempel kan to Speedmaster Professional ure have forskellige referencenumre baseret på modelår og case, dial og armbånd farver. Et auktionssted som eBay er et godt sted at finde autentiske Omega ure til gode priser. Men når du har identificeret et bestemt ur, kan du være interesseret i, jeg anbefaler stærkt at kopiere referencenummeret og besøge Omega-hjemmesidenes søgningsside for at få en positiv identifikation på det auktionerede ur.

Omega ure med ingen navn

En praksis, der blev afbrudt for omkring 20 år siden, var at lejlighedsvis udelade modelserienavnet på uret og simpelthen bruge Omega-firmanavnet. Når Omega designet et ur for et bestemt publikum, så ville det tilføje model serien til ansigtet. Omega Railmaster er et sådant eksempel, da det blev lanceret i 1957, men navnet er nu fast. Selv i dag ser nogle Omega De Ville ud af De Ville-navnet for at holde ansigtet mindre rodet og mere elegant.

En endelig notat om omega-ure, der ikke hedder navn, er, at fra 1960’erne til begyndelsen af 1980’erne producerede Omega-massen bare bevægelser for andre producenter til at bygge Omega-tilfælde. Det betyder, at en række ure fra den periode blev solgt med Omega-firmanavnet, men med ringer og sager, der ikke var Omega. Virksomheden ophørte med denne praksis, fordi den følte det fortyndet omega-mærket. Husk det, når du finder ældre Omega ure.